Hardloopvereniging

De Dijkrunners Dodewaard 

 

Welkom

Nieuws

Agenda

Bestuur

   Voorstellen

   Verslagen

   Clubcie 

   Privacy beleid

Trainers

   Voorstellen

   Trainingen

Hardloopcursus

Dijkrunners Loopdag

   5 en 10 km

   Kidsrun

   Inschrijven

Uitslagen

Contact

 

Hardloopvereniging De Dijkrunners Dodewaard

 

De trainers

 

 

Erwin van der Voort (Hoofdtrainer)

 

Mijn naam is Erwin van de Voort, 39 jaar en werkzaam bij AgruniekRijnvallei in Wageningen.
Dijkrunner sinds: Weet ik niet precies. Ik ben begin jaren negentig een paar jaar lid geweest en nu ongeveer sinds 2006.
Dijkrunner trainer sinds: 2011 en hoofdtrainer sinds 2014, ik train voornamelijk de E groep.
Hardloopprestaties waar ik trots op ben: Ik loop regelmatig hard, doe ook aan schaatsen en fietsen (wielrennen en mountainbiken). Ik loop eigenlijk nooit wedstrijden, dus wat dat betreft heb ik ook niet echt een hardloopprestatie waar ik trots op ben.
Favoriet onderdeel tijdens de training: Vooral intensieve trainingen en fartlek vind ik leuk.
Mijn beste hardlooptip: Probeer blessures te voorkomen. Belangrijke punten die je hierbij gemakkelijk zelf kan regelen: Zorg voor goede schoenen en train niet te hard (luister naar je lichaam).
Waarom moet iedereen komen trainen bij de Dijkrunners? Het is een gezellige club waar onder deskundige begeleiding wordt getraind. En vooral: Samen lopen is leuker!

 

Gert Jan van Kalkeren

 

Mijn naam is Gert Jan van Kalkeren, 60 jaar, werkzaam bij de politie. Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor praktijkstages van nieuwe politiemensen in Oost-Nederland. 
Dijkrunner van 1990-2006 en van 2014-heden. 
Dijkrunnertrainer van 1992-2006 en van 2014-heden.
Ik train voornamelijk de: E-groep
Hardloopprestatie waar ik trots op ben: Ik ben niet zozeer trots op één bepaalde prestatie. 
Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn actieve atletiek-“carrière” in de periode van 1977 tot ongeveer 1995, toen ik actief was in de hardloop-wedstrijdsport. Ik trainde bijna dagelijks en liep baanwedstrijden, wegwedstrijden en crossen. Mijn PR’s stammen uit die tijd: 3 km. in 8.50 min.; 5 km. in 15.15 min.; 10 km. in 30.52 min; 20 km. in 1.06.24 uur; marathon in 2.45.14 uur. In die tijd ben ik meerdere keren Nederlands kampioen bij de politie geweest op de baan en op de cross. Ook heb ik mij een paar keer voor Europese politie-crosskampioenschappen gekwalificeerd. Op dit moment loop ik nog af en toe hard en ben ik vooral actief op de racefiets en mountainbike. 
Favoriet onderdeel tijdens de training: Intensieve korte intervaltraining.
Mijn beste hardlooptip: Luister naar je lichaam. Je traint eerder te hard dan te langzaam.
Waarom moet iedereen komen trainen bij de Dijkrunners? Om verantwoord onder deskundige begeleiding lekker te lopen.
Dat wil ik ook nog kwijt: Lopen doe je voor jezelf. Het gaat erom dat je er zelf een goed gevoel bij hebt. Of je nu prestatiegericht wilt trainen of gewoon lekker met “soortgenoten” onder het lopen bij wilt kletsen. Laat je ook niet gek maken door mensen die verder kunnen en willen en/of harder lopen dan je zelf wilt/kunt.

 

Derk Jan Romein

Mijn naam is Jan Derk, ik ben getrouwd met Gera en heb 2 kinderen. In mijn dagelijks leven werk ik al 35 jaar als bakker in een ambachtelijk bedrijf.
In 2009 heb ik de cursus assistenten cursus recreatieve loopgroepen van de atletiekunie gehaald. Ik heb geen vaste loopgroep maar ben inzetbaar bij alle loopgroepen.
Mijn actuele tijden halve marathon 104 min, 10km 47 min, 5km 22 min,
En de coopertest 2930 meter.
In 2011 heb ik het diploma sportmasseur gehaald.

 

Tonny Sopacua

Mijn naam is Tonny Sopacua, ik ben 41 jaar en kom uit Kesteren. In 2009 ben ik lid van de Dijkrunners geworden en in 2016 heb ik mijn trainerslicentie behaald. Ik geef voornamelijk training aan de AB-groep. Ik vind het leuk om de atleten te enthousiasmeren, te motiveren of om gezellig een praatje te maken.

 

Peter Vermeer

Mijn naam is Peter Vermeer, ik ben 50 jaar en keurmeester van beroep.
Dijkrunner sinds 2006 en sinds 2016 heb ik ook mijn trainersdiploma.
Ik train voornamelijk de D-groep.
Hardloopprestatie waar ik trots op ben: Op de halve marathon in 1 uur en 57 minuten.
Favoriet onderdeel tijdens de training: Intensieve trainingen en heuveltraining.
Mijn beste hardlooptip: Luisteren naar je lichaam, die geeft aan wat je kunt, als je daar naar luistert blijf je het langst blessure vrij.
Waarom moet iedereen komen trainen bij de Dijkrunners? Hardloopvereniging de Dijkrunners is een gezellige club met trainers die het leuk vinden om trainingen voor je te verzorgen.
Als je samen loopt is dat gezelliger maar lopen doe je vooral voor je zelf. Bij een club lopen kan stimulerend werken maar je bepaald je eigen tempo, dus laat je niet gek maken door een ander die harder en verder kan of wil.

Tonnie Huibers

Mijn naam is Tonnie Huibers, 62 jaar en werkzaam als Ik ben al lid van de Dijkrunners sinds de oprichting in 1989. In 1997 heb ik mijn licentie voor hardlooptrainer behaald.
Ik train voornamelijk de A/B groep en mijn favoriete onderdeel tijdens de trainingen is de warming-up.
Hardloopprestaties waar ik trots op ben: Alle PR's.
Mijn beste hardlooptip: Loop met plezier.
Waarom moet iedereen komen trainen bij de Dijkrunners? Voor een stok achter de deur en omdat het heel gezellig is!

John Bosch

Mijn naam is John Bosch en ik ben lid van de Dijkrunners vanaf 1999. 
Zelf ben ik actief geweest op de middenafstand en de marathon. Mijn beste herinneringen heb ik aan de marathon Amsterdam (3 uur en 14 minuten) en de Monfertlandrun (1 uur en 30 seconden). 
Naast hardlopen train ik 2 a 3 keer per week bij kickboksteam Akka Gym. 
Momenteel geef ik op woensdag training aan de D groep en op zondag een bostraining namens Akka Gym/Living Healthy. Daarnaast geef ik kickbokstraining op zaterdagochtend bij Akka Gym. 
Wat ik leuk vind aan de trainingen op de woensdag is met een groep enthousiaste mensen een training af te werken. Deze training mag intensief zijn, met een hoge fun factor. Lopen doe je immers voor je plezier. 
Mijn trainingen bevatten vaak een gerichte loopscholing met hier en daar wat kracht elementen. Tevens vind ik het belangrijk om de training in gezamenlijkheid af te sluiten. Gezamenlijk rekken tijdens de cooling down staat daarom vast op de agenda.

 

Christiaan de Lange

Mijn naam is Christiaan de Lange, 59 jaar en werkzaam als administrateur.
Ik ben sinds 1995 lid van de Dijkrunners en sinds 2009 ben ik ook trainer, voornamelijk van de D-groep.
Hardloopprestatie waar ik trots op ben: Het lopen van "Burens Best" in Lienden, 21 kilometer in 1 uur, 51 minuten en 25 seconden.
Favoriete training: Korte pittige afstanden.
Mijn beste hardlooptip: Luister eerst naar je lichaam en dan pas naar de trainer.
Waarom moet iedereen komen trainen bij de Dijkrunners? Als je beter wilt gaan lopen moet je bij de Dijkrunners komen en het is nog gezellig ook!

 

Henk van de Voort

 

Bert van Elst