Je bent hier:

Menu

Nieuws

Bostraining 2017 op Kwintelooijen

Zondag 26 november trainden de Dijkrunners weer in het bos. Bedankt trainers Henk en Erwin, cateraars Wil en Ger en fotograaf Tonny voor deze sportieve en gezellige zondagochtend.

55plussers uitgenodigd voor vitaliteitstest

In week 40 zullen 1400 55 plussers uit het dorp Dodewaard worden uitgenodigd voor een vitaliteitstest in sporthal de Eng. De Dijkrunners zijn gevraagd om hier ook reclame te komen maken voor onze vereniging. Onze vereniging laat zien dat hardlopen voor jong en oud is. Op onderstaande foto zie je een deel van onze 55, 60 en zelfs 70 plussers.
De vitaliteitstest zal plaats vinden op zaterdag 28 oktober.

Dijkrunners City Trail Nijmegen

Vanmorgen, zondagochtend 25 juni, organiseerde André en John een City trail door Nijmegen. Hierbij werd gebruik gemaakt van wat de stad ons te bieden heeft, de uiterwaarde, trapjes, heuveltjes en een rondje om de kerk. Een geslaagde ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is!

Foto's aflopen beginnerscursus

Tijdens het aflopen van de beginners afgelopen woensdag 14 juni zijn er heel veel leuke foto's gemaakt. Het zijn er helaas iets te veel om allemaal op de website te plaatsen maar ze zijn wel allemaal te vinden op onze Facebookpagina.

Beginnerscursus afgerond

Vanavond lieten deze 25 toppers zien dat zij na 12 weken hard trainen 30 minuten aangesloten kunnen hardlopen.
Eerder deze week sloten ook al 9 beginners de cursus met succes af.
Wij feliciteren deze sportievelingen en wij hopen dat de Dijkrunners jullie enthousiast hebben gemaakt voor de hardloopsport. Zien we jullie volgende week weer bij ons op de baan?

Bostraining 2016 op de Trimbaan

De jaarlijkse bostraining van de Dijkrunners was ook dit jaar weer een groot succes. Vanmorgen om 10uur stonden bijna 60 hardlopers klaar voor de training op de Trimbaan in Rhenen. Een heuveltraining langs landgoed Remmerstein, rondjes om de Leemkuil en natuurlijk soep na afloop.
Meer foto's vind je op onze Facebookpagina.
Bedankt voor jullie komst!

Najaarsloop 29 oktober 2016

Met 96 deelnemers was het gezellig druk tijdens de Najaarsloop bij de Dijkrunners.
Alle foto's zijn te vinden op onze Facebookpagina en de uitslagen volgen zo snel mogelijk.
Wij hopen jullie op 18 maart weer te zien tijdens onze Voorjaarsloop, tot dan!

Uitslagen Herfstloop 10 Oktober 2015

De Herfstloop telde maar liefst 79 deelnemers. Dit keer was er geen 3 km, maar wel 1.5 km, 5 km en 10 km. Waar bij de zomerloop de rollen nog omgedraaid waren, bleef bij de heren 5 km Thomas Cremers Peter Engelberts voor met een verschil van 21 seconden, waarmee hij de eerste plaats binnensleepte. Bij de dames 5 km liep Karen Wijlaars een tijd van 18:19, waarmee ze met een ruime voorsprong won. De eerste plaats bij de heren 10 km is voor Ruud Nefkens uit Nijmegen met 36:15. Bij de dames won Ineke Voets met een tijd van 45:17.

Uitslagen Herfstloop 10 Oktober 2015 Herfstloop_2015.pdf

Jaarlijkse Bosloop de Dijkrunners zeer geslaagd!

Foto impressie bosloop 2015
De jaarlijkse bosloop van de Dijkrunners was ook dit jaar weer een succes. met ruim 60 deelnemers kijken we terug naar een mooie opkomst uit vrijwel alle trainingsgroepen. De trainers hadden een pittige training uitgezet met als kenmerken "hoogteverschil, traptreden, spieren waarvan je niet wist dat je ze hebt, afwisseling, modder en lol. Het "soep team" had zoals gewoonlijk weer uitstekend voor de inwendige mens gezorgd met traditionele erwten en tomatensoep.
Het foto album vind je op:
https://flic.kr/­s/­aHskmdkDAE

Uitslagen Zomerloop 29 augustus 2015

De Zomerloop was met 65 deelnemers ook dit jaar weer een succes! De eerste plaats bij de 3km is voor Mark Duiven bij de heren en voor Monique Huizinga bij de dames. De 5 km is gewonnen door Ingeborg Snel bij de dames en Peter Engelbertsen was de snelste bij de heren. De 10km werd gewonnen door Jeane Vermeulen bij de dames en Arjan Rigters bij de heren. verdere uitslagen vind je in de PDF file.

Alle winnaars en allen die de loop volbracht hebben gefeliciteerd. Dank aan onze sponsor PK Runningshop en alle vrijwilligers die deze loop mogelijk gemaakt hebben!

Uitslagen Zomerloop 2015 Dijkrunners_zomerloop.pdf

Dijkrunners on tour!

Dijkrunners op het plein in Dodewaard
Deze zomer zijn de Dijkrunners regelmatig in het dorp Dodewaard te zien gedurende de training. De op en afritten van de dijk, het dorpsplein en andere mooie plekjes schijnen uitstekende plaatsen te zijn voor een pittige training en leuke uitdagende opdrachten die alle spieren aanpakken. Op deze manier zijn de Dijkrunners ook zichtbaarder voor de bewoners. Kom je de sporters tegen? Maak een foto en stuur hem naar Wie weet plaatsen we hem dan op onze website.

Uitslag clubkampioenschap 2015.

Clubkampioenschap 2015
Het is altijd weer spannend wie zich een heel jaar clubkampioen mag noemen per groep. Woensdag 17 juni was het zover. Ruim 32 leden deden een gooi naar de titel clubkampioen. Dit heeft maar liefst 7 clubkampioenen opgeleverd op de 5 km en 2 clubkampioenen op de 1500 meter. Natuurlijk ben je eigenlijk altijd kampioen in een recreatieve vereniging, maar een klein beetje competitie op zijn tijd kan natuurlijk helemaal geen kwaad! Zie voor de uitslagen de bijgevoegde lijst.

Uitslag Clubkampioenschap 2015 Klubkampioenschap_2015_uitslag.xlsx

Beginners aan de start.

Afscheid trainster Greet.

Na ruim 20 jaar neemt Greet Rietveld afscheid als trainster van de Dijkrunners. Dit werd vanavond op de baan gevierd door de A/B groep die zij onder haar hoede had. Daarna natuurlijk nog een bedankje van het bestuur in de kantine. Greet namens alle leden: Bedankt!!!!!

41 beginners sluiten af met 30 minuten loop!

Maar liefst 41 beginners durfden het aan op de 17e juni om 30 minuten aan een stuk hard te lopen. Ieder op zijn eigen tempo maar allemaal over de streep! De beginnerscursus begon in Maart en zelfs de 2de training met behoorlijke regen waren de meesten paraat. In de loop van de maanden vielen er helaas van de ruim 70 starters een aantal af door blessures, tijdgebrek en sommigen om onbekende reden. Het bestuur feliciteert de beginners die hun certificaat gehaald hebben en hopen dat alle beginners de club blijven bezoeken. Welkom bij de Dijkrunners!

Hoofdtrainer geeft clinic tijdens Koningsspelen

De hoofdtrainer van de Dijkrunners Erwin van de Voort heeft tijdens de Koningsspelen geheel vrijwillig een heuse hardloopclinic gegeven voor de leerlingen van basisschool de Hien in Dodewaard. De training eindigde met een estafetteloop.
Op deze manier werken onze trainers (op eigen initiatief) mee aan het stimuleren van beweging in onze omgeving. Iets waar we als Dijkrunners natuurlijk volledig achter staan.
Estafetteloop
Estafetteloop

Bootcamp november 2015 groot succes!

stormbaan fruitpark
Optimaal gebruik van de speeltoestellen
Op zondag 23 november werd de eerste Dijkrunners "bootcamp" in het fruitpark in Ochten gehouden. Meer dan 60 leden waren aanwezig om spieren te leren voelen, die ze tijdens het hardlopen niet gebruiken. Het programma bestond uit een grote variatie aan oefeningen en opdrachten zorgvuldig en professioneel voorbereid door de trainers John en Tonnie. Alle mogelijkheden in het fruitpark werden daarbij optimaal benut. Speeltuin en klimapparatuur waren met duidelijke opdrachten omgetoverd in een trimparcours. Daarnaast werd er natuurlijk ook nog hardgelopen. De "bootcamp" kwam in de plaats van de jaarlijkse bosloop en werd afgesloten met het gezamenlijk eten van erwtensoep en tomatensoep. Voor meer foto's zie onze Facebook pagina.
De "bootcamp" gemist? Wat ons betreft is het voor herhaling vatbaar.
Logon
 Je bent hier: